top of page

Els professors

Imma Pera i Miró

Professora de ioga i fundadora del centre

WhatsApp Image 2022-08-09 at 12.18.00.jpeg

Per a mi, la pràctica de ioga és la música de fons de la meva vida. Vaig començar la pràctica de ioga a la meva Girona natal als 18 anys, ja fa uns quants lustres, no diré quants... i des de fa molt temps també imparteixo classes de ioga. He voltat per molts de llocs i ara la vida m’ha donat l’oportunitat d’obrir un centre de ioga a Vista Alegre, Girona, i aquí estem.

La meva formació és en ioga Iyengar (titulada pel Ramamani IYENGAR® Memorial Yoga Institute (Pune, Índia) i acreditada per l'Institut Català de les Qualificacions Professionals), tot i que la curiositat m’ha fet treballar en diferents mètodes que tenen l’Iyengar com a base o part important de la pràctica. Estic en constant formació. En aquest sentit, l’escola de ioga katonah de Nova York ha deixat una empremta important en la meva manera de practicar i ensenyar. A més, també practico meditació Vipassana (tal i com l’ensenya S.N. Goenka).

En una vida paral·lela soc llicenciada en història de l’art amb l’especialitat en conservació i restauració a l’escola de belles arts de la facultat de Barcelona i em dedico a restaurar objectes d’art, pintures, escultures documents antics...

Una de les coses que més em motiva a donar classes és com d'enamorada n’estic de les persones i com m’agrada veure que, a través de la pràctica, tots plegats anem trobant eines que ens ajuden a viure molt millor. Al final el que importa és que les eines ens serveixin.

Per acabar, vull fer un agraïment a en Saül Martínez, en David Lloret, en Jordi Martí, la Carrie O’werko, l’Alison West, l’Abbie Galvin, en Roger Cole, en Cristian Pisano i la June Whittaker. Són uns mestres meravellosos que m’han ajudat a obrir els ulls, a clarificar i a entendre molt millor la pràctica en tots els seus aspectes. Però també em cal agrair, perquè d’ells també n’he après molt, a tots els alumnes que durant més de vint anys, i espero que molts més, m’han acompanyat a les classes i a la vida.

Dídac Perales Giménez

Professor de ioga

VideoCapture_20220803-193659~2.jpg

Vaig arribar a la pràctica del ioga de manera molt casual l'any 2000, perquè buscava alguna activitat física que no fos esportiva, i el meu amic David Lloret em va convidar a provar una de les seves classes.

 

També va ser ell qui, passat el temps,  em va animar a formar-me com a professor de ioga Iyengar. En el meu primer intent no vaig reeixir i vaig abandonar durant un temps la intenció de ser professor, tot i que no la pràctica.

Va ser l'Imma Pera qui em va proposar portar un grup petit pels voltants de l'any 2010, i com qui no vol la cosa vaig començar a fer classes aquí i allà.

L'any 2017 se'm va presentar una segona oportunitat de fer la formació. Va ser de la mà de Christian Pisano i June Whittaker, a l'Institut de Yoga Iyengar de Niça, amb la combinació perfecta de rigorositat del ioga Iyengar i una aproximació més acord amb la meva manera de ser, de practicar i d'ensenyar. Altres professors meus als que també estic molt agraït són en Jordi Martí del CIIB, Carrie Owerko, Roger Cole, Xavi Alongina, Alexis Simon i Angelo Cecchi.

Finalment vaig superar l'examen de nivell Introductori II organitzat per l'AEYI i des de llavors sóc professor certificat de Ioga Iyengar. També estic acreditat i inscrit en el Registre de Professionals de l'Esport de Catalunya. Sóc membre associat del Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya.

Tinc la sort de poder compaginar l'ensenyament del ioga amb l'exercici d'ambientòleg en l'àmbit de la consultoria. També em vaig formar en teràpia craniosacral biodinàmica, i durant una pila d'anys vaig fer molta dansa contemporània i tradicional, però això ja són figues d'un altre paner...
 

bottom of page